HÖSTENS FAVORITER MED UPP TILL 70% RABATT - %countdown

Kakel

Läs mer

KAKEL - INTE BARA FÖR BADRUM OCH KÖK

Välkommen till vår sida om kakel! Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud av kakel för alla dina renoveringsbehov. Oavsett om du söker efter eleganta och moderna kakelplattor för köket eller rustika klinkerplattor för badrummet, så har vi det du behöver.


KAKEL AV HÖG KVALITET

Vårt kakelsortiment inkluderar högkvalitativa material såsom porslin, glas och keramik, som alla är slitstarka och enkla att rengöra. Vi har ett stort urval av färger och mönster, så du kan vara säker på att hitta kakel som passar din smak och stil. Att välja rätt kakel för ditt hem kan vara överväldigande, men vi är här för att hjälpa dig. Vår kunniga personal är alltid tillgänglig för att svara på dina frågor och ge dig råd om vad som passar bäst för dina specifika behov.


KAKEL I OLIKA UTFÖRANDEN

Kakel finns med klassiskt rundade kanter, eller med rakskuren kant. En rakskuren kant gör det möjligt att använda minimal fog för en modern och minimalistisk stil. Rakskuren kant kallas rektifierad (rectified) och brukar benämnas med stort R. Metrokakel eller kakel med fasad kant är en klassiker som från början användes i den franska tunnelbanan. Nu finns den i alla färger och olika storlekar och återfinns i många hem. Även enfärgat kakel med reliefmönster finns i flera storlekar och alla regnbågens färger.

Kakel finns även i olika former; hexagon, oktagon, lantern eller runda former, och självklart de klassiska plattorna med fyra raka kanter. Kakel kan varieras i oändlighet. Man kan kombinera med plattor i olika färger och mönster eller så kan man använda plattor i samma färg, men med olika storlekar. Kakel kan användas med mosaik i alla dess former. Med lite fantasi och kreativitet kan man lätt skapa sin egen, unika och personliga vägg.

MONTERA KAKEL - VAD BEHÖVER JAG VETA?

Att sätta kakel behöver inte vara kostsamt eller svårt. Oftast kan man klara det utan hjälp av hantverkare, även om det kräver en del tid och arbete. Om man vill spara tid, eller om man valt kakel med komplicerat mönster kan det vara en idé att anlita experthjälp. För att sätta kakel krävs inga större kunskaper om det inte är i våtrum. I våtrum är det många regler att följa och underarbetet är mycket viktigt. Om man vill utföra arbetet i våtrum själv, är det viktigt att läsa på om regler för våtrum och helst konsultera ett proffs så att det inte blir problem med fuktskador och försäkringar i framtiden.

I alla områden är det en bra start att utgå från en ren och slät yta. För att sätta kakel behöver man en tandad spackel till fix, en kakel-skärare, en roller för primer, en bredspackel, fogsvamp och en spann. För att få raka linjer och rätt mellanrum, kan det vara bra att använda kakelsnöre eller kakelkryss. Tänk på att inte kapa för mycket av en platta. Det ser bättre ut om man kapar lite på första och sista plattan i raden, i stället för att avsluta med mycket liten del i en ände. Samma gäller på höjden. Det lönar sig att räkna en extra gång.

MATT ELLER BLANKT KAKEL?

Blankt kakel reflekterar ljuset och kan vara en fördel i ett mörkare rum. Samtidigt kan smuts och fett synas mer på en blank yta. Matt kakel ger en varmare ton, och dämpar reflexer från ljuset. Även om ytan är matt så är den fortfarande glaserad och lätt att hålla ren.

I ett litet badrum utan fönster väljer man oftast ett blankt kakel för att förstärka ljuset, medan man i ett kök kanske hellre väljer ett halvmatt kakel för att inte framhäva fett och fläckar som ju är oundvikligt i ett aktivt kök. Besök olika kakelsidor, läs bloggar och titta in i ett showroom. Bli inspirerade och låt kreativiteten flöda så att ni får precis den vägg som passar i ert hem, och till er livsstil. Kort sagt, om du söker högkvalitativt och prisvärt kakel, så har du kommit rätt. Besök vår hemsida för att se vårt fullständiga sortiment och ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller behöver hjälp med att välja rätt kakel för ditt hem.