ÅRETS STÖRSTA LAGERRENSNING - UPP TILL 70% - %countdown

Granitkeramik - inomhus och utomhus

Läs mer

Granitkeramik – extra tåliga plattor

Granitkeramik är en innovativ produkt som kombinerar det naturliga och tåliga materialet granit med modern keramik-teknik. Resultatet är en högpresterande keramisk porslinsplatta som har en mängd olika fördelar jämfört med andra golvmaterial. Granitkeramik är torrpressade plattor med mycket låg vattenabsorption, ofta nära 0,1 %, och med mycket god hållfasthet. Vid tillverkning av granitkeramik används speciella, mycket finmalda porslinsleror som pressas samman till plattor under mycket högt tryck och de bränns sedan vid höga temperaturer.

Fördelar med granitkeramik

En av de största fördelarna med granitkeramik är dess hållbarhet. Granit är känt för att vara ett av de mest slitstarka materialen på planeten, och genom att kombinera det med keramisk teknik, skapas en platta som är extremt tålig och motståndskraftig mot slitage och repor. Granitkeramik är också resistent mot fukt, vilket gör den till ett utmärkt val för badrum och andra fuktiga områden. Den är också lätt att rengöra och underhålla, vilket är en annan fördel för användare som vill ha ett praktiskt och bekvämt golvval. En annan fördel är att granitkeramik ofta har rektifierad kant, vilket innebär att plattorna är måttjusterade, att de sågats med precision för att kanten ska bli så rak som möjligt och att man därmed kan montera plattorna med minimal fog, så smal som 1 mm. Den smala fogen ger en modern känsla och en mer enhetlig yta, samtidigt som rengöringen blir så mycket lättare.

Flexibla lösningar med granitkeramik

En annan fördel med granitkeramik är dess design-flexibilitet. Dessa plattor finns i en mängd olika storlekar, färger och mönster, vilket gör det lätt att hitta en stil som passar alla inredningsbehov. Och eftersom granitkeramik är otroligt tåligt kan de användas i offentliga miljöer som köpcenter, flygterminaler och andra områden med hög gångtrafik. Granitkeramik är också frostsäkert och kan användas i miljöer utomhus.