LAGERRENSNING - UPP TILL 70% - STOR RISK FÖR SLUTFÖRSÄLJNING! - %countdown

Glasmosaik

Läs mer

GLASMOSAIK - DJUP OCH LYSTER

Glasmosaik är en populär och trendig lösning för att förnya badrummet, köket eller andra ytor i hemmet. Med dess glänsande och färgstarka yta kan glasmosaik verkligen lyfta ett utrymme och ge det en modern och elegant känsla.


ATT TÄNKA PÅ NÄR DU ANVÄNDER GLASMOSAIK

Glasplattor bör inte användas på golv på grund av halkrisken, men glasplattor i form av mosaik blir mindre halkigt på grund av de små ytorna med fog mellan så glasmosaik kan användas till både golv och väggar. Glas är också mer benäget att repas och bör därför inte användas i hårt belastade områden. Man brukar säga att glasmosaik-golv är barfota-golv. Vid valet av glasmosaik är det viktigt att välja rätt storlek och färg som passar till din stil och ditt hem. Det finns en mängd olika storlekar och former att välja mellan, från små kvadrater till stora rektangulära plattor. Dessutom finns det en mängd olika färger att välja mellan, allt från glittrande turkos till klassiskt vitt.

GLASMOSAIK MED ALUMINIUM

En av fördelarna med glasmosaik är dess hållbarhet. Det är ett material som är enkelt att rengöra och hålla fräscht, vilket gör det till ett idealiskt val för badrum och kök. Dessutom är det väldigt motståndskraftigt mot vatten, vilket gör det perfekt för användning i dusch- och badrumsområden. Glasmosaik med inslag av metall, antingen på baksidan av plattan eller med bitar av aluminiummosaik bör inte användas till golv eller i dusch.

GLASMOSAIK I POOLEN

En del glasmosaik kan användas i pool och den är då oftast ojämn på ytan så att den blir halksäker. Det framgår av produktbeskrivningen om mosaiken är lämplig för pool.

KRISTALLMOSAIK ELLER GLASMOSAIK?

Kristallmosaik är också en slags glasmosaik, men bitarna är alltid av klart glas med en tunn folie på baksidan.

MONTERING AV GLASMOSAIK

Glasmosaik monteras på samma sätt som vanlig mosaik och kakel. Det enda man bör tänka på är att använda vit fix och fog så att glasets naturliga lyster kommer fram. Och att man är försiktig så att man inte repar ytan under montering. 

Slutligen är glasmosaik ett relativt prisvärt val för att förnya ditt hem. Det finns olika prisnivåer att välja mellan, beroende på kvaliteten och stilen på glasmosaiken du väljer. Men oavsett vilken typ av glasmosaik du väljer, kommer du att kunna njuta av dess vackra och moderna utseende i många år framöver. Om du letar efter en snygg och hållbar lösning för att förnya ditt hem, så kan glasmosaik vara det perfekta valet för dig. Kontakta en professionell installatör idag för att ta reda på mer om dina möjligheter att använda glasmosaik i ditt hem.